Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Ta mesterbrev og få fart på karrieren
Sponset

Nå kan du ta mesterbrevet i løpet av halvannet år med en kombinasjon av nettstudier og samlinger. Studiet er fleksibelt og med mesterbrevet i hånd åpner det seg en rekke nye karrieremuligheter.

Mesterbrevet er først og fremst et synlig bevis på at du har den nødvendige kompetansen hvis du for eksempel vil etablere og drive eget firma, for å lede arbeidsteam og arbeidsprosesser i et byggefirma, eller for å lede en byggfaglig avdeling hos en entreprenør eller et større byggefirma.

– For dem som har tatt mesterbrevet åpner det seg en lang rekke muligheter. Myndighetene vurderer mesterbrevet som et viktig kompetansebevis innenfor byggfagene; du kan påta deg nye oppgaver med større ansvar og utvikle deg i bedriften du allerede jobber for, eller du kan ta mer utdanning for å lære mer om det byggfaglige, sier Atle Engholm som er daglig leder i Blimester.com.

Mesterbedrifter oppfattes gjerne som mer seriøse i forbrukermarkedet og i det offentlige er det ofte et krav om mesterbrev for i det hele tatt å kunne delta i anbudskonkurranser.

Studier på nett

Blimester tilbyr nettbaserte studier, men er støttet av tre fysiske helgesamlinger og flere nettseminarer per semester, i tillegg til nettbasert veiledning. På mesterutdanningen lærer du faglig ledelse, bedriftsledelse og du får også faglig fordypning.

– Utdanningstilbudet er lagt opp slik at det er mulig å gjennomføre studiene på halvannet år ved siden av jobb. Det er imidlertid mulig å bruke kortere eller lengre tid, alt ettersom hva som passer den enkelte. Noe av styrken med dette studiet er at det er veldig fleksibelt. Hvis du ikke har mulighet til å møte på samlingene, så kan du følge dem på kameralink eller se dem i opptak når det passer, fortsetter Engholm.

Med nettbasert undervisning trenger man heller ikke å tenke på reisetid eller reisekostnader enten man bor i Finnmark eller arbeider i utlandet i en periode. Studiene kan man gjennomføre helt uavhengig av sted.

– Studiene er ikke vanskelige, men de krever litt selvdisiplin. Noen ganger opplever vi at en og annen student har begynt å henge etter i løpet av et semester, men siden det hele tiden går tre parallelle semestre, har de mulighet til å fortsette der de slapp når neste semester begynner.

Atle Engholm, daglig leder i Blimester.com.

Mesterbrev kan være en døråpner

Mange av de som tar mesterbrev er helt ferske i faget og vil lære mer. Andre er erfarne og har kanskje sin egen bedrift, men ønsker mesterbrev for å få ansvarsretten. I tillegg har vi en tredje gruppe som gjerne ønsker å bevege seg i karrierestigen og vil bli byggeleder, prosjektleder, prosjekteringsansvarlig eller kanskje kalkulatør.

– For mange kan et mesterbrev være akkurat den døråpneren de trenger for å få nye karrieremuligheter, og derfor kan det være smart å ta mesterbrevet, sier Engholm til slutt. 

Les mer på blimester.com

Av: Tom Backe. [email protected]

Next article