Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Traineeordningen gir bred innsikt og god erfaring
Sponset

Er du usikker på hva du egentlig vil og ønsker å prøve litt forskjellig i et stort konsern? Da bør du se nærmere på det tekniske traineeprogrammet for ingeniører i Elkem.

Sarah Warloe (25), som er født og oppvokst i Bergen, studerte industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i fem år før hun søkte seg som teknisk trainee til Elkem. For å komme i betraktning måtte Sarah først sende inn søknad og CV. Deretter ble hun innkalt til det første intervjuet:

– Til dette intervjuet måtte jeg også lage en videosnutt der jeg svarte på tre spørsmål om hvorfor jeg søkte og ville jobbe i Elkem. Jeg kom videre til andregangsintervjuet, og i hele denne prosessen var det særlig de personlige egenskapene som de la vekt på, for de ønsket å bli kjent med personen bak søknaden, forteller hun.

Et toårig løp

Sarah fikk jobben og startet som trainee i august i fjor. Traineeprogrammet er toårig, og i løpet av denne tiden skal traineene arbeide på tre ulike steder. Første stopp på reisen for Sarah var en felles samling som varte i en uke for alle traineene i Elkem, både de nye og de som hadde vært traineer i et år allerede.

– Da fikk vi en veldig god introduksjon med mye informasjon om Elkem, men det viktigste var at vi skulle bli kjent med hverandre. Etter at denne uken var ferdig startet jeg på Elkems anlegg i Svelgen som ligger i Sogn og Fjordane. Der overtok de som jobbet der den daglige oppfølgingen. I tillegg har vi en felles koordinator for alle traineene og en mentor på hvert sted vi er utplassert, forklarer Sarah.

Sarah likte seg så godt i Svelgen at hun ble der i to perioder. Til jul flytter hun til et nytt sted. Akkurat hvor det blir vet hun ikke enda, men Lyon i Frankrike står høyt på ønskelisten.

Sarah Warloe, teknisk trainee i Elkem. Foto: Sarah Helene Maurstad

Variert hverdag

Traineene blir satt til å gjøre vanlige arbeidsoppgaver, men blir flyttet rundt i ulike avdelinger og divisjoner. På den måten får de veldig god innsikt i mange sider av Elkems virksomhet.

– Det er en veldig stor fordel at vi får prøvd mye forskjellig. Da blir det enklere å velge riktig hva jeg vil drive med resten av livet, smiler hun.

Etter endt traineeperiode er man nærmest garantert en fast jobb i Elkem og de er flinke til å legge forholdene godt til rette både med hensyn til type jobb og arbeidssted.

– Traineeordningen gir mye god erfaring. Du får raskt et stort nettverk, og får også trent på å bo på forskjellige steder. Derfor kan det absolutt anbefales, og jeg ville gjort akkurat det samme igjen hvis jeg skulle valgt på nytt, sier Sarah til slutt.

Ny utlysning ligger på Elkems hjemmeside, søknadsfrist 20.10.

Av Tom Backe

Next article