Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Velger et år på SKAP for å komme inn på arkitekthøyskolen
Sponset

Kanskje har du lyst til å lære mer innen kreative fag? Mange elever som går hos oss, kommer inn med opptaksprøve på sitt drømmestudie. Her får du tid og rom til å dyrke interessen din, samtidig som vi er kreative, utforsker, skaper – og ikke minst har det gøy. 

Etter økning i studiestøtte fra Lånekassen, er alle våre linjer nå under beløpet man får i lån og stipend.

Anna Cecilie Brunæs: Arkitekturlinja

Hvorfor søkte du på SKAP Kreativ folkehøyskole?

Etter videregående var jeg usikker på hva jeg ville gjøre. Jeg vurderte å søke på arkitektstudier, men var ikke helt klar. Da var SKAP Kreativ folkehøyskole et perfekt valg. Jeg får et år til å forberede meg til studier og utforske om jeg virkelig vil studere arkitektur.

Hva er spesielt med SKAP Kreativ folkehøyskole?

Da jeg så på forskjellige folkehøyskoler skilte SKAP seg ut fordi den virket veldig profesjonell innenfor fagene og er god hjelp til å komme inn på arkitektskoler. SKAP er en frilynt skole som jeg prioriterte.

Hva er gøy med å gå på folkehøyskole?

Jeg ville gjerne flytte hjemmefra og det har vært veldig gøy å bo her med mange andre og oppleve en ny by. Vi har hatt flere turer, store og små. I høst reiste vi rundt i Europa i to uker på interrail som var veldig gøy!

Hvorfor anbefaler du et år på SKAP?

SKAP Kreativ folkehøyskole passer både for deg som vil ha er morsomt «friår», men også deg som vil jobbe med noe kreativt og forberede deg til videre utdanning.

SKAP kreativ folkehøyskole

Egenskaper for fremtiden

Thea Bringedal Lerang: Redesign-linja

Hvorfor søkte du på SKAP Kreativ folkehøyskole?

Jeg søkte på SKAP fordi jeg var skikkelig skolelei. Etter tre år på videregående der jeg gikk på studiespesialiserende der jeg hadde toppidrett måtte jeg ha ett år der jeg kunne ha fokus på noe jeg syntes var gøy.

Vi har turer i løpet av året. Turene er lærerike da opplegget vi har er lagt opp slik at vi skal lære når vi er der.

Hva er spesielt med SKAP kreativ folkehøyskole?

Man får et helt spesielt forhold med de folkene man går her sammen med.

Jeg var redd for at det skulle være lite aktivitet når man begynte på folkehøyskole, men vi har muligheten til å spille volleyball hele fire ganger i uken. Dette er noe som er veldig samlende og gøy for mange.

Hva er gøy med å gå på folkehøyskole?

Ett år på folkehøyskole er det beste valget jeg har tatt for meg selv, å ha et år der jeg bare kan gjøre det jeg synes er gøy. Å ha linjetur til Japan, som var en plass jeg aldri i min villeste fantasi skulle tro jeg skulle reise noen gang. Samtidig har jeg fått så mange venner, og vennskapene man får her er helt unike.

Hvorfor anbefaler du et år på SKAP?

Jeg anbefaler ett år på SKAP til alle som har lyst til å ha et år uten bekymringer der man kan utfordre den kreative siden.

Fakta om SKAP

• Vi er spisset innen arkitektur, design og teknologi
• Vi er Norges sydligste folkehøyskole
• Vi har tett samarbeid med næringslivet
• SKAP Folkehøyskole ligger i Mandal

Les mer på skapfhs.no

Av Kristian Mendoza

Next article