Home » Karrieremuligheter » Vil du studere visuell kunst?
Karrieremuligheter

Vil du studere visuell kunst?

Sponset av:
Foto: Asker Kunstfagskole
Sponset av:
Foto: Asker Kunstfagskole

Asker Kunstfagskole tilbyr toårig høyere yrkesfaglig utdanning i visuelle kunstfag. Studiet passer for deg som vil jobbe med eget kunstnerisk arbeid eller gå videre på høyskole eller universitet innen kunst, arkitektur eller design.

Som student blir du del av et skapende og kreativt miljø, og får bred erfaring med ulike materialer, metoder og teknikker for gjennomføring av kunstfaglige prosjekter.

Som student blir du del av et skapende og kreativt miljø, og får bred erfaring med ulike materialer, metoder og teknikker for gjennomføring av kunstfaglige prosjekter. Undervisningen er bygget opp av fagperioder som varer fra en til tre uker. Det benyttes en kombinasjon av forelesninger, workshops, samtaler, veiledning og praktisk arbeid.

Hovedfagene er tegning, farge, form, grafikk og kunsthistorie. I tillegg er det kurs og workshops med aktuelle gjestelærere, med temaer som foto, video, visuell kommunikasjon, animasjon, søknadsskriving/portfolio og så videre. Studentene får også jobbe med tverrfaglige prosjekter, samt idéutvikling, billedanalyse og styrking av eget uttrykk. Vi inviterer aktører fra den aktuelle kunstscenen til å holde kunstnerpresentasjoner og foredrag om estetisk teori, og besøker gallerier, museer, utsmykninger og så videre.

Andre studieår avsluttes med en avgangsutstilling. Her får studentene vist et helt og fullt gjennomarbeidet prosjekt. De får være en del av en gruppeutstilling og presentere arbeidene sine for publikum. Studentene jobber med alle sider knyttet til utstillingsproduksjon, som markedsføring, budsjettering, montering, utstillingskatalog, pressemelding og så videre.

Det er fremdeles noen ledige studieplasser for studieåret 2020/21, søk nå! Her finner du søknadsskjema.

Foto: Asker Kunstfagskole

Fakta

– Asker Kunstfagskole har en toårig fagutdanning i visuelle kunstfag.

– Utdanningen er godkjent av NOKUT (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) og Lånekassen, med mulighet for lån og stipend.

– Skolen har hatt statsstøtte siden 1985, og er en stiftelse.

– Vi holder til i lyse lokaler sentralt i Asker, få minutters gangvei fra togstasjonen.

– Skolens faste fagstab består av profesjonelle billedkunstnere og en kunsthistoriker. I tillegg har vi en rekke aktuelle gjestelærere som har utmerket seg på sitt felt.

– Utdanningen fra Asker kunstfagskole kan anvendes innenfor en lang rekke fag- og yrkesområder. Mange av våre tidligere studenter har tatt videre utdanning i visuell kunst, kunsthåndverk, visuell kommunikasjon, produktdesign, arkitektur, kunsthistorie og så videre, eller jobbet videre på egen hånd.

Neste artikkel