Skip to main content
Home » Karrieremuligheter » Visste at det måtte bli tømrerfaget
Sponset

Da Christian Hornmoen (19) gikk på ungdomsskolen visste at han kom til å ta et yrkesfag. En stund sto valget mellom bilmekaniker og tømrer, men det ble tømrer. Til sommeren tar han fagbrev.

– Det var nok rådgiveren på ungdomsskolen som rådet meg til å bli tømrer, og det var et veldig godt råd, smiler Christian.

Han er lærling hos Martin M. Bakken AS, et selskap i BackeGruppen. Akkurat da vi snakket med han holdt han på å sette inn omklamringskarmer rundt dører på Elverum Helsehus.

– Jeg ble tatt veldig godt imot og trives veldig godt på denne arbeidsplassen. Jobben er dessuten variert, samtidig som jeg får tid nok til å lære meg en arbeidsoppgave før jeg blir satt til å gjøre noe annet. Det er bra, for da blir jeg sikker på hvordan jobben skal gjøres, forteller han.

– Også er det veldig orden og system på ting her. Jeg har mange hyggelige og flinke kolleger, arbeidsmiljøet er kjempebra og hvis det er noe jeg lurer på så er det alltid noen jeg kan spørre. Det føles trygt, sier Christian.

Satser på god kompetanse

BackeGruppen tilbyr fagopplæring med høy standard og samarbeider både med skoler og opplæringskontorer. Selskapet ønsker spesielt å knytte til seg lærlinger innen betong- og tømrerfaget. BackeGruppen har også sin egen «BackeSkole» som er en læringsarena for kompetanseutvikling slik at medarbeiderne både kan vedlikeholde kunnskap, lære nye ting og videreutvikle seg. Christian har deltatt på to viktige kurs i løpet av læretiden:

– Jeg har tatt et 40-timers kurs i HMS-arbeid og i tillegg har jeg tatt et liftkurs. Begge kursene var  praktisk rettet og det er fint at vi lærer ting som jeg får bruk for i jobben min, forklarer han.

Er garantert jobb

Hvis alt går som planlagt, og Christian består fagprøven til sommeren, er planen å fortsette i det samme selskapet.

– For meg har denne yrkesretningen vært et veldig bra valg som jeg aldri har angret på. Det vil alltid være behov for håndverkere, og ut fra de erfaringene som jeg har hatt både fra skolen og som lærling kan jeg anbefale tømrerfaget på det sterkeste, sier Christian til slutt.

 Av Tom Backe,  

Next article