Skip to main content
Home » Utdanning og jobb for fremtiden » Anne Lise jakter drømmeyrket ved hjelp av Folkeuniversitetet
Sponset

Tre barn og 800 okser stopper ikke Anne Lise Kjøndal (33) fra å sette seg på skolebenken igjen. På Folkeuniversitetet forbedrer hun karakterene for å følge drømmen.

– På videregående brukte jeg nok mesteparten av tiden på å være forelsket. Det var der jeg møtte mannen min, sier Anne Lise Kjøndal (33). Hun humrer og rister på hodet der hun sitter over skolebøkene i de lyse og luftige lokalene til Folkeuniversitetet i Sandefjord.

Forelskelsen ble til giftermål, tre barn og gårdsbruk i Larvik. De siste ti årene har Anne Lise jobbet som frisør, men da ryggen ble kranglete måtte hun gjøre et nytt karrierevalg.

 – Jeg vil bli sykepleier. Det har alltid ligget i bakhodet, og jeg har tenkt på det lenge. Men da må jeg ha bedre karakterer, og nå måtte jeg ta sats, sier Anne Lise bestemt så det lyser i øynene.

– Jeg fikk 5 i samfunnsfag, sier hun en anelse stolt. Det er to karakterer bedre enn hva den forelskede tenåringen Anne Lise fikk for noen år tilbake.

Trygghet med studierådgiver

Folkeuniversitetet har studiesteder over hele landet. Skolene er lett tilgjengelig og har mange studiemuligheter. Men det å komme i gang i voksen alder er ikke alltid like lett.

– For meg har Marianne vært til stor hjelp når jeg har vært usikker på hvordan jeg skal legge opp studieløpet, understreker Anne Lise.


Anne Lise Kjøndal (t.h) er takknemlig for veiledning fra studierådgiver Marianne Irgens. Det er ikke lett å vite hvordan man skal komme i gang med studiene i voksen alder og hva man bør prioritere. Foto: Folkeuniversitetet

Hun sikter til Marianne Irgens, som er studierådgiver for videregående skole og yrkesrettede kurs ved Folkeuniversitetet i Sør Øst. Det å åpne en bok i voksen alder er ikke alltid så enkelt. Det vet Marianne mye om.

Anne Lise opplever Marianne sin tilstedeværelse som en trygghet, en god sparringspartner når studielogistikken skal på plass.

– Jeg har hatt store ambisjoner om å rekke alt og vært mye frem og tilbake. Marianne har hjulpet meg med å finne ut hvordan jeg best mulig kan gjennomføre, sier hun.

– I Folkeuniversitetet er vi opptatt av å skape trygghet og positive rammer for læring. Klarer vi dette opplever vi at mange finner tilbake til læringsgleden og får resultater de ikke hadde drømt om, sier studierådgiver Marianne Irgens.

Les mer om hva du får som privatist hos Folkeuniversitetet.

Next article