Skip to main content
Home » Utdanning og jobb for fremtiden » Norsk språk-app åpner døren til arbeidslivet
Sponset

Både regjering og arbeidsplasser skjerper kravet til norskkunnskaper. Dette året har den norskutviklede språkappen Capeesh hjulpet minoritetsspråklige med å lære arbeidsrettet norsk og få jobb.

Når du lærer norsk med Capeesh, så tilpasser språkappen seg til ditt morsmål og fagområde. Snakker du tigrinja eller arabisk og skal søke jobb i byggebransjen? Ja, da lærer appen deg det norske språket du trenger i byggebransjen og sørger for å gi deg instruksjoner og oversettelser på ditt eget morsmål.

– Med Capeesh kan vi tilpasse innholdet i språktreningen til enhver industri og fagområder, og tilpasse øvelsene til det morsmålet brukeren selv snakker. Dette er en skreddersøm og skalerbarhet som selskap og utdanningsaktører aldri før har hatt tilgang til, og noe vi er veldig stolte av å kunne tilby, sier Marie Jacobsen Lauvås, daglig leder i Capeesh.

Spilte seg til bedre norsk og fikk jobb

I likhet med en rekke bedrifter og kurstilbydere, så valgte NAV Holmestrand å inkludere Capeesh språktrening i programmet sitt slik at kursdeltakerne fikk mulighet til å studere norsk som var relevant for jobbene de søkte på.

– I NAV Holmestrand så vi hvor viktig det var med en løsning som tok høyde for mangfoldet i arbeidssøkernes morsmål, og som sørget for at de forbedret språkferdighetene sine, samt at kursdeltakere og ledere kunne kommunisere på samme språk, forteller kurslærer Roger Thunberg. 

– En av våre kursdeltakere fra Syria mistet jobben i byggefirmaet hvor han var trainee med den begrunnelse at han hadde for svak progresjon i norsk. Vi lot kursdeltakeren få trene på norsk språk med Capeesh, og sørget for å skreddersy et eget kurs i Capeesh-appen som hjalp han trene språk for intervjutrening. I etterkant ble det arrangert et nytt intervju med samme firma og denne gangen ble det full klaff. 100 prosent jobb og meget positive tilbakemeldinger fra de som gjorde intervjuet.

Norskopplæring skreddersydd til din bedrift

Personlig og relevant språktrening fører til mestring

Språk-appen skreddersyr alle øvelser til brukerens morsmål, noe som gjør den tilgjengelig for minoritetsspråklige brukere som snakker en rekke morsmål, som eksempelvis somalisk, polsk, arabisk og tigrinja.

– Mange minoritetsspråklige forstår hverken norsk eller engelsk, men likevel gis opplæring i bedrift og voksenopplæring ofte på norsk. I slike tilfeller mangler «broen» som hjelper deg med å forstå, og det er her vi hjelper, legger Marie til.

– Vi ser at når vi kan tilpasse språktreningen til personens eget morsmål så skaper vi en mestringsfølelse, og når vi i tillegg kan skreddersy språktreningen til personens fagområde så oppleves Capeesh som relevant. Slik skaper vi muligheter, og dette tror vi er fremtiden!

www.capeesh.com

Next article