Home » Utdanning og jobb for fremtiden » Traineestilling ga fast jobb i Elkem
Sponset

Sarah Warloe begynte som trainee i Elkem høsten 2018, og i mai gikk hun over i fast jobb: – Å være trainee gir mye verdifull erfaring, god oversikt over organisasjonen, stort nettverk og mange muligheter, sier hun.

Sarah studerte industriell kjemi og bioteknologi ved NTNU i fem år før hun søkte seg som teknisk trainee til Elkem for snart to år siden.

– Jeg startet på knuseriet på Elkem i Bremanger høsten 2018. Meningen var at jeg skulle være tre forskjellige steder i Elkemsystemet i løpet av den to år lange traineeperioden, men siden arbeidsoppgavene i Bremanger utviklet seg i en veldig spennende retning, ble jeg der de to første periodene istedenfor å flytte på meg, forteller hun.

Fikk ønsket sitt oppfylt

Da vi snakket med Sarah i fjor høst skulle hun videre fra Bremanger til et nytt arbeidssted. Ønsket hennes var Lyon:

– Ja, ler hun.

– I januar i år dro jeg nedover og skulle jobbe innen forskning og utvikling. Dessverre fikk jeg bare vært der i seks eller syv uker før koronasituasjonen gjorde at jeg måtte reise hjem igjen. Men det viser jo uansett at hvis du har spesielle ønsker som trainee i Elkem, så er de veldig lydhøre for ønskene dine, og det er bra, fortsetter hun.

Sarah Warloe, Supply Chain Manager i Elkem. Foto: privat

Fast jobb

Tilbake i Norge til verket i Bremanger ble hun tilbudt en ny fast stilling som Supply Chain Manager.

– Egentlig var ikke traineeperioden over før i august, men siden denne stillingen nå var ledig og jeg gjerne ville ha den – for den var nærmest midt i blinken for meg – så ble det heller fast jobb, sier Sarah.

I korte trekk innebærer den nye jobben til Sarah ansvaret for råvarer, salg, logistikk og transport.

– Da er det en stor fordel at jeg har vært trainee her tidligere. Nå kjenner jeg jo til hele verket og har et godt overblikk over hvordan virksomheten fungerer, forklarer hun.

Mange muligheter

Traineeordningen gir mye god erfaring og er en fin måte å skaffe seg et stort nettverk og bli godt kjent med hele organisasjonen.

– Du får også trent på å bo på forskjellige steder. Derfor kan det absolutt anbefales, og jeg ville gjort akkurat det samme igjen hvis jeg skulle valgt på nytt, sier Sarah.

– Og hvilke fremtidsplaner har du videre?

– Akkurat nå er det fullt fokus på den nye jobben jeg har fått. Det meste er fortsatt ganske nytt siden jeg bare har hatt denne jobben i en måned, så får fremtiden vise hva som skjer videre, avslutter Sarah.

Av Tom Backe

Neste artikkel