Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Arbeiderbevegelsens folkehøgskole: En skole med mening!
Sponset

Ønsker du et annerledes år med utfordringer, fellesskap og utvikling? Arbeiderbevegelsens folkehøgskole er opptatt av å skape et bærekraftig samfunn der alle har like muligheter.

Er du interessert i solidaritet, klima og miljø, politikk og urettferdighet, media, nysgjerrig på drag eller formidling som treffer og rører? Her finner du fellesskap med likesinnede elever og engasjerte lærere. Vi er en skole med stolte tradisjoner, men vi beveger oss også fremover. Blant annet har skolen egen klimafestival.

Les mer om Arbeiderbevegelsens Folkehøyskole her.

Linjefag med mening

Hos oss lærer vi sammen – hands-on. Vi blander praktisk arbeid og prosjekter med teoretisk undervisning. Du kan velge interessante linjefag med dyktige og engasjerte lærere som gir deg nyttig og spennende fagkompetanse, uten lange pensumlister og eksamener.

Rød, grønn og feministisk

Arbeiderbevegelsens folkehøgskole identifiserer seg som rød, feministisk og grønn. Vi er opptatt av å gi elevene våre en innføring i den stolte historien til norsk fagbevegelse, kvinnebevegelse, og miljø- og klimabevegelse. Gjennom fellesfag, lørdagsseminar og valgfag, gir vi deg som elev en god plattform for livet. Det å forstå samfunnet vi lever i, og å kunne ta egne standpunkt er viktig.

Vi gjør noe

Hos oss lærer vi – men vi gjør også. På folkehøgskolen kan du gjøre en forskjell. Vi har store fellesarrangement på skolen og inviterer inn eksterne foredragsholdere. Vi lager kampanjer og driver med aktivisme. Vi har også et internasjonalt solidaritetsprosjekt som vi alle engasjerer oss i!

Les mer om Arbeiderbevegelsens Folkehøyskole her.

Du er en del av fellesskapet

Vi bygger fellesskap – og er opptatt av at hver elev skal bli sett og hørt. Gjennom dialog, medbestemmelse og elevinvolvering lærer vi å ta hensyn til andre og teste egne meninger. Vi lærer best av hverandre. Derfor har vi et fokus på elevdemokrati og følelse av mestring.

Moelv i verden

Å gå på folkehøgskole føles ofte som å bo i en boble. Men hos oss åpner vi ofte opp og inviterer verden inn. Både politiske og idealistiske organisasjoner får taletid hos oss og bidrar til at vi løfter blikket. Det å forstå samfunnet vi lever i, og å kunne ta egne standpunkt er viktig. Hos oss får du innblikk i mange av verdens små og store spørsmål.

Ta det med ro!

Selvfølgelig blir det spennende klasse- og skoleturer! Men ta det med ro – det blir også tid til en liten forelskelse, et sensommerbad i Mjøsa, en skitur i de hedmarkske skoger og sene brettspillkvelder i peisestua.

Om Arbeiderbevegelsens folkehøyskole

Skolen eies av LO og ble stiftet i 1939. Den tilbyr i dag linjefagene: Grafisk design, Drag, IT og webutvikling, Klimaaktivist, Fotografi, Fred og internasjonal konfliktløsning, Politikk og strategi, Visuell journalistikk og Alle skal med.

Les mer om skolen og søk skoleplass på arbfhs.no

Tekst: Ingvild T. Jevne, rektor på Arbeiderbevegelsens folkehøyskole

Next article