Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Derfor valgte Victoria elektrofag
Velg fagutdanning

Derfor valgte Victoria elektrofag

Victoria ønsker å inspirere flere jenter å velge elektrofag. Foto: Privat

Å ta fagbrev har vist seg å være det smarteste karrierevalget for Victoria Bjørge. Vi spurte henne hvordan hverdagen som elektriker er?

Hvordan har din karrierereise sett ut?

Min karrierevei som elektriker startet for fem år siden, da jeg valgte elektrofag på videregående. Jeg gikk to år på elektrofag, hvor jeg lærte ekstremt mye. Dette var to spennende og sosiale år, hvor jeg fikk utfordret meg på praktisk arbeid, og ble forberedt på å begynne som læring. 

Etter to år på skole fikk jeg læreplass i et stort elektrikerfirma, hvor jeg fikk prøve meg på veldig mange ulike arenaer og byggeplasser. Jeg utviklet meg mye både praktisk og teoretisk og jeg ble kjent med mange gode kollegaer. I denne bedriften fullførte jeg læretiden min på to og et halvt år. Jeg står allerede med fagbrevet i hånden i dag, ferdig utdannet elektriker.

Etter fagprøven fikk jeg et jobbtilbud fra mitt nåværende firma, noe jeg synes var utrolig gøy! Jeg jobber nå på et mer spesialisert område innfor reservestrøm, aggregater og batterier. 

Victoria Bjørge

Servicetekniker, Coromatic

Victoria viser frem hverdagen sin som elektriker på sosiale medier. Følg henne her:

Hvordan er en typisk arbeidsdag for deg?

Siden jeg i dag jobber med reservestrøm, er jobben min ekstremt viktig. Det er mange bedrifter som får store konsekvenser hvis de mister strømmen, et eksempel er et sykehus. 

Derfor er en vanlig arbeidshverdag for meg å utføre service på batteriene og maskinene som leverer strøm til slike steder. Jeg utfører ofte reparasjoner inni maskinen hvis noe er galt, eller monterer nye batteribanker for å levere strøm til kunder. 

Arbeidsoppgavene mine er varierende fra dag til dag, men det er også stedene jeg jobber! Jeg reiser forskjellige steder i landet hver eneste uke for å hjelpe kundene våre. Dagene er alltid forskjellig, med nye utfordringer! 

Hvorfor vil du inspirere flere til å velge elektrofag?

At jeg tok dette fagbrevet, er det smarteste valget jeg kunne ha tatt for fremtiden min. Et fagbrev har man for alltid, og man får så mange muligheter med det!

Det er en sosial arbeidsplass hvor du skaper gode nettverk. Du utvikler deg personlig, og i tillegg tjener penger mens du utdanner deg.

Det er så stor etterspørsel etter fagarbeidere at man alltid vil være sikret en jobb, og det er utallige studieretninger man kan ta med fagbrevet. Derfor ønsker jeg å inspirere flere til å velge elektrofag! 

Next article