Home » Velg fagutdanning » Fikk fast jobb og høyere lønn med fagbrev
Sponset

Tall hos Statistisk Sentralbyrå (SSB) viser at Norge kan mangle 18 000 helsefagarbeidere innen 2035. Dette gjør folk med fagbrev i helsefag til ettertraktet arbeidskraft, med gode muligheter for fast jobb i et meningsfylt yrke.

Da Sølvi Helene Møinichen mistet jobben i reiselivsbransjen, valgte hun å endre yrkesretning, og tok fagbrev i helsefag. Det skaffet henne fast jobb ved Røde Kors Sykehjem i Bergen.

– Jeg vil absolutt anbefale andre å ta fagbrevet. Det er viktig for alle at jeg har utdanningen og kompetansen – for min egen del, pasientene, pårørende og arbeidsgiver. Å få fast stilling er ikke lett før man har tatt fagbrevet, mener Sølvi.

Fagbrevet tok hun hos Folkeuniversitet – og hun har ikke angret.

– Vi hadde en dyktig lærer som var utdannet sykepleier med lang erfaring fra arbeid på sykehjem. Jeg møtte mange fine medelever på kurset, og flere av dem har jeg beholdt kontakten med også etter at kurset ble ferdig, smiler hun.

Les mer om Folkeuniversitet her.

Fagbrev gir høyere lønn

Folkeuniversitetet brenner for å levere kunnskap til voksne, og har en rekke utdanninger du kan velge mellom. Med fagbrev blir du mer ettertraktet arbeidskraft, og har rett på høyere lønn enn som ufaglært. Dette fikk Loan erfare da hun gikk fra ufaglært til å ta fagbrev i renhold gjennom sin arbeidsgiver.

– Etter å ha jobbet noen år som renholder for kommunen, kunne jeg ta fagbrev som praksiskandidat. På den ene siden ønsket jeg høyere lønn, noe som et fagbrev kunne hjelpe meg med. Vel så viktig var den tryggheten fagbrevet ga meg, både i selve utførelsen av jobben min og med tanke på å sikre meg jobb også i fremtiden, forteller Loan Thi My Nguyen, som nå er faglært renholdsoperatør. 

En rekke tilbud

Folkeuniversitetet tilbyr fagbrev innenfor en rekke områder i arbeidslivet: Helse- og oppvekstbygg- og anleggservice og samferdselteknikk- og industrifag, og restaurant- og matfag.

Årlig deltar nærmere 20 000 voksne på Folkeuniversitetets kurs- og utdanningstilbud, og skolen er kompetansepartner for mange bedrifter og offentlige virksomheter over hele landet. Kursene kan du ta på deltid og de kan kombineres med jobb.

Enten du ønsker å starte helt på nytt eller vil formalisere erfaringen du allerede har, er fagbrev et godt alternativ.

Av Merete Låstad

Neste artikkel