Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Grenseløse muligheter som frisør
Sponset

Velger man frisøryrket, har man mange muligheter til karriere innenfor en hel rekke kreative jobber. Ingen dag er lik og du kan reise, oppleve og lære masse nytt, hver eneste dag.

– Du kan jobbe innen fashion, reklame, i salong, med utdanning, produktutvikling, markedsføring, instruktør på skolene og mye mer, sier Sølvi Bjørnevoll entusiastisk. Hun er daglig leder ved Norsk Frisørskole.

– Og det aller beste er at du får jobbe kreativt sammen med andre mennesker. Du får skape noe, bety noe, sier hun videre.

Selv jobber Bjørnevoll som lærer på frisørskolen og som leder i prøvenemden i Bergen med ansvar for gjennomføring av svenneprøvene. I tillegg deltar hun i flere fotokonkurranser hvor hår er i fokus, hun lager innhold til ulike sosiale medie-kanaler og studerer innovasjonspedagogikk ved siden av.

– Jeg er sikker på at jeg har drømmejobben. Å få lære bort yrket mitt til nye elever gir meg motivasjon til å bli en enda bedre lærer og leder i mitt fag. For slik er det, at selv etter 20 år i faget, får jeg også fremdeles utvikle meg og lære noe nytt, sier hun.

Frisørskole med jobbgaranti

Ved Norsk Frisørskole kan man ta grunnutdanning som frisør og starte i lære etter fem måneder. Elevene blir lært opp i vg2 kompetansemål, og de jobber mye med modeller og kunder for å skape en virkelighetsnær studie. For å søke Norsk Frisørskole, kreves det at man har fullført grunnskolen. Studentene får en solid fagtyngde i frisørfaget. Undervisningen er målrettet, fremtidsrettet og varer i fem intensive måneder. Skolen har rullerende opptak med skolestart i januar og august.

– Og så har vi jobbgaranti etter endt studie, sier Bjørnevoll.

Det finnes utallige kurser for den som har lyst til å spesialisere seg. Fargespesialist, frisyreform, lederutdannelser, markedsføring og mesterbrev er bare noen av videreutdanningene man kan ta.

Del i sosiale medier

Bjørnevoll brenner for sosiale medier og anbefaler at man bruker det til å vise frem seg selv og arbeidet sitt. Ved skolen jobber elevene mye med foto til ulike prosjekter, og den kunnskapen er fin å ta med seg i egen markedsføring.

– Lær leserne noe nytt. Skaper du en fin farge så skriv fremgangsmåte og resept. Da er det større sannsynlighet for at noen deler og lagrer. Skriv om produktene du bruker og hvorfor, sier hun.

Fornøyde elever

Bjørnevoll har spurt noen elever om hva de syns er det beste ved å gå på Norsk Frisørskole. De svarer blant annet at de får være kreative, møte mange spennende mennesker og lære mye.

– De nevner også godt klassemiljø, at de får gjøre mye forskjellig, at de lærer av de beste, og at de har en rask opplæring før de får gå rett ut i jobb som lærling. Mitt inntrykk er at de aller fleste trives godt her hos oss, sier hun.


Drømmer du om å bli frisør?

Bli med i et unikt miljø.

Av Marte Frimand

Next article