Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Her får du hjelp til å komme deg ut i arbeid
Sponset

Med et fagbrev i hånden står du godt rustet i kampen om arbeidsplassene. Dette fagbrevet kan Spir Oslo hjelpe deg med å ta. 

– Vi er i dag godkjent lærebedrift for elleve ulike lærefag, forteller markedskoordinator hos Spir Oslo, Jan Mario Martone. 

Spir Oslo er en arbeids- og inkluderingsbedrift som leverer fagopplæring og bistår folk med å finne riktig jobb. 

– Enten det handler om kompetanseheving, kvalifisering eller å utvikle karriereferdighetene kan vi hjelpe deg på veien. Vi fokuserer på fremtiden, utdanner fagfolk samfunnet trenger og er en viktig rekrutteringspartner for næringslivet, sier han.

Jan Mario Martone

Markedskoordinator hos Spir Oslo

Fokus på interesser

Spir Oslo kan blant annet tilby læreplass i fagene institusjonskokk, IKT-servicemedarbeider, sveising, lager og logistikk, bilmekaniker, platearbeider og innen print og grafikk. 

– Fremover vil vi også tilby nye lærefag der det er etterspørsel etter fagutdannet arbeidskraft, sier Martone. 

Læretiden blir så individuelt tilpasset avhengig av hvor man er i læreløpet. Den vil derfor variere fra person til person, men inneholder både teoretisk og praktisk opplæring for å nå de ulike kompetansekravene i læreplanen. 

– Hos oss har vi karriereveiledning og kompetansekartlegging med fokus på deltagers interesser og ressurser. Vi har dessuten sosiale møteplasser, slik at deltagere får karrierekompetanse og generelle ferdigheter for å få og beholde jobb, sier han.

Sterkere på arbeidsmarkedet

Martone understreker at alle er gode på noe, og målet er at du sammen med Spir Oslo kan bli enda bedre. 

– Vi kartlegger dine mål som lærling og finner ut hvilken vei som er mest gunstig for deg å gå. Etter endt læretid hos Spir Oslo vil du stå mye sterkere i kampen om jobben som passer akkurat deg, sier han. 

Spir Oslo er heleid av Oslo kommune, og aktuelle kandidater søkes hovedsakelig inn via NAV.

– Vi er imidlertid også åpne for at det søkes inn via de ulike bydelene, legger han til. 

Fordi Spir Oslo har et stort nettverk av arbeidsgivere, som har behov for og ønske om kvalifisert arbeidskraft, er mulighetene for en spennende jobb etter læretiden god. 

– Nesten alle som tar fagbrev hos oss kommer videre ut i jobb. Vi bistår med søknad, CV og intervjutrening og åpner opp vårt nettverk av arbeidsgivere for alle våre deltagere, avslutter Martone.

Av Katrine Andreassen

Next article