Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Liker du å kombinere praktisk og teoretisk kunnskap? Da skal du velge høyere yrkesfaglig utdanning
Sponset

Ved å velge Fagskolen i Viken, får du en unik karrieremulighet uten å måtte gå veien om det lange akademiske skolesystemet.

Kim Codiglia (34) tok fagbrev som bilmekaniker etter videregående, og jobbet flere år som mekaniker. Men så skadet han ryggen, og dermed gikk veien tilbake til skolebenken.

– Da var Fagskolen i Viken et godt alternativ for å få den kompetansen jeg trengte. En stor fordel var at jeg hadde en grunnleggende teknisk forståelse fra før, så for meg ble det en fin kombinasjon å ha jobbet i flere år og kjent på yrkeslivet, før jeg tok videre utdannelse, forteller han.

Nå er Kim maskiningeniør og prosjektleder hos Goodtech i Fredrikstad, og han er klar på at for han var det å ha gått Fagskolen i Viken en styrke.

– Det var fint å være godt forberedt på arbeidslivet etter endt utdanning og se at det jeg hadde lært fra Fagskolen var så relevant at jeg kunne komme rett ut i arbeidslivet.

Kim har bare godt å si om det å velge Fagskole, og følte han fikk mer ut av det enn hva han selv trodde han var kapabel til på forhånd.

– Jeg følte jeg vokste veldig på det personlige planet, og fikk flyttet grenser på en sunn måte, smiler han.

Fra frisør til leder

Stina Zachariassen (43) tok fagbrev som frisør på videregående. Men etter å ha jobbet mange år i frisøryrket, kom ønsket om videreutvikling. Da ble lederutdannelsen for frisører ved Fagskolen i Viken løsningen.

– Jeg ville ikke skifte bransje, slik mange tror man må når man vil noe mer. Da var dette veldig bra. Selv om jeg hadde vært avdelingsleder her hos PåHåret avdeling Barcode i flere år før jeg tok utdanningen, fikk jeg mer styrke i mine lederoppgaver gjennom studiet, forklarer hun.

Stina valgte å studere på deltid ved siden av frisørjobben, og syntes løsningen med nettstudie fungerte utmerket.

Hanne fikk fast jobb

For Hanne Marie Finstad (27) ble fagbrevet hun hadde som helsefagarbeider, et springbrett til videre karriere. Etter å ha jobbet noen år på sengepost, kom ønsket om nye utfordringer. Hos Fagskolen i Viken fant hun utdannelsen til kirurgisk virksomhet, og syntes det så veldig spennende ut.

– Der jeg jobbet før, hadde jeg ikke fast jobb. Nå har jeg fått ny jobb i løpet av studiet og det har vært et karrieresteg opp for meg. Tenk, både videreutdanning og fast jobb på sterilsentralen ved Sykehuset Østfold, sier hun stolt.

Velg fagskole

For både Kim, Stina og Hanne ble Fagskolen i Viken et karriereløft i deres bransjer.

– Jeg var veldig glad for å kunne kombinere teori med praksis. Jeg lærer fortere og bedre av å gjøre ting praktisk enn å bare få teori, sier Hanne.

– Fordelen med Fagskolen er at alt var mer rettet mot det jeg faktisk jobber med, utdyper Kim.

– Jeg hadde absolutt valgt samme utdanning igjen, smiler Stina.

Hennes råd til unge som vil ta yrkesfag, er å gå for drømmen.

– Det som er fint er at når man er 17 år og vil bli frisør, da kan man gjøre det. Og om drømmen skulle endre seg underveis, så er det fantastiske muligheter for videre utdanning gjennom høyere yrkesfaglig utdanning på Fagskolen i Viken, avslutter hun.

Av Merete Låstad

Next article