Skip to main content
Home » Velg fagutdanning » Stavanger Urban Folkehøgskole StUF
Sponset

Stavanger Urban Folkehøyskole er et helt nytt og unikt studietilbud: Nordens første urbane folkehøyskole – med det grønne skiftet som læreplan og byen som klasserom. 

Siden det er i byene det grønne skiftet først må skje har det vært savnet en folkehøgskole som handler om byens grønne utfordringer. StUF svarer positivt på dette med både kunnskaper, kompetanse og gjør det i samspill med byens private, frivillige og offentlige aktører.  

Kunnskap og kompetanse om et grønt skifte øker og vil bare bli større og større i tiden som kommer. Det du kan lære på Stavanger Urban Folkehøyskole er allerede ønsket og etterspurt, både for videre studieløp og i arbeidslivet.

Velkommen til skolen med hjerte for byen, og ditt miljøvennlige hjem!

Her får du treffe du nye venner, utvikle deg faglig, dyrke dine interesser og se nye muligheter. Her kan du finne din plass, ha spennende samtaler og oppdage byens mange muligheter.

  •  Vil du både ha byens mangfold og naturen tett på?
  •  Vil du ha miljøvennlige hverdager og dra til spennende steder?
  •  Vil du både fordype og fornye deg?

Er svaret ja, så må du sjekke ut Stavanger Urban Folkehøyskole sitt interessante fagtilbud og mangfold av aktiviteter. Kunnskap og kompetanse om et grønt skifte øker og vil bare bli større og større i tiden som kommer. Det du kan lære på StUF er allerede ønsket og etterspurt, både for videre studieløp og i arbeidslivet.

Et år på StUF, med alt en by har å by på, vil gi deg tid og rom til å utvikle deg og blomstre som person. Stavanger er en by full av sjarm og kulturtilbud, smale gater og flotte parker, streetart og surfestrender. Du får gå på en levende skole i samspill med byen, du får begivenhetsrike reiser som er eventyr på skinner, og du får gjøre mer.  På StUF har vi laget en undervisning og hverdag, fri for press og stress, som hjelper deg å finne optimisme og som støtter deg i å ta trygge valg.

På Stavanger Urban Folkehøyskole er Norges turen og utenlands turen, mat og materiell, bopel på internat, strøm og internett, inkludert i prisen. Her kommer det ingen ekstra beløp for det som er i skolens regi. Beløpet du får av Lånekassen dekker i helhet hva det koster å gå på StUF.

Dette står vi for: GRØNN OG URBAN

Det vil være vanskelig for unge mennesker å finne et bedre sted for kunnskaper, engasjement og kompetanse for en bærekraftig verden enn Stavanger Urban Folkehøgskole. Folkehøgskoleåret er ofte første gang elevene bor hjemmefra, og har ansvaret selv for å holde orden rundt seg med vasking av klær ol.  

En perfekt tid og et sted for å starte bærekraftige vaner. Våre handlinger baserer seg gjerne på verdier og kunnskap som er tillærte, men læring er ikke begrenset kun til utdannelse. Den er aktiv i dagliglivet, viktig læring skjer der man spiser og sover, i samtaler rundt middagsbordet, på turer, i bearbeidelse av undervisningstemaer, i folkehøgskolens totale læringsmiljø, 24 timer i døgnet og 7 dager i uken. 

Stavanger Urban Folkehøgskole StUF

En grønn folkehøyskole i byen. I Stavanger får du mangfold og kulturtilbud, på StUF får du en spennende tid og mange rom. Frirom – ditt meningsfylte år med spennende linjer, i samspill med byen!   Pusterom – din tid for å finne deg selv, og andre!   Handlingsrom – dine muligheter til å gjøre feil, og finne riktig retning!    

Next article