Home » Velg fagutdanning » Vinnerne av Eureca-fondet 2021 er kåret!
Sponset

Det har vært et usikkert år i kokke- og restaurantbransjen, og nettopp derfor ønsker Eureca engros å bidra. Med et ønske om å øke rekrutteringen og interessen rundt kokkeyrket, og sikre fremtidig kvalitet i kokkefaget, valgte Eureca engros å fortsette Eureca-fondet i 2021. Nå har juryen kåret vinnerne.

«Vi er veldig stolte av å presentere disse vinnerne som vi forventer å høre mye fra i årene som kommer,» sier Jens-Petter Seljebu, markeds- og logistikksjef hos Eureca engros.

Får hver sin del av fondet på 100.000, –

Eureca-fondet ble etablert med et ønske om å bidra til at kokkefaget fremover skal være interessant i Norge.  Etter to år med mange fine søknader valgte Eureca å videreføre konseptet i 2021. Nå har årets jury sammen valgt ut fire verdige og lovende kandidater. Eureca ønsker at deres bidrag til bransjen vil skape en positivitet, og inspirere andre lovende kokketalenter der ute. Samtidig håper Eureca at fondet vil hjelpe vinnerne noen steg nærmere sine drømmer.

Årets kandidater er

Toum S.D. Ulseth (25år) fra Trondheim kan skilte med sølv-medaljer både fra Norgescupen og junior Kokkelandslaget. Støtten fra Eureca-fondet gir henne mulighet til å fokusere på rollen som Pastry Chef på Kokkelandslaget og denne gangen gå for gull!

Viviane Felix Silva (28 år) kommer fra Bremanger på vestlandet. Støtten fra Eureca-fondet vil hun bruke bl.a til å holde matkurs så unge og gamle kan sette pris på god mat, det være seg på hybelen eller på gamlehjemmet. Konseptet bærer samme navn som hennes rullende restaurant; food trucken ”Vivi´s matglede”

 Nils Flatmark (24år) kommer fra Trondheim og er kjøkkensjef på Brimibue i Lom. Han ønsker å bruke støtten fra Eureca-fondet til å nå helt til topps i den rykende ferske vegetar-konkurransen Nordic Green Chef.

 Malene Rogdaberg Trå (22år) er fra Strandebarm i Hardanger og er både restaurantsjef og kokkelærling ved Hardangerfjord Hotel. Med støtte fra Eureca engros vil hun kunne ha fokus på kokkeutdannelsen som hun ønsker å bruke til å løfte frem matnasjonen Norge i fremtiden.

Tekst: Eureca Engros

Neste artikkel