Home » Fremtidens utdanning og karriere » Fra snekker til ingeniør
Sponset

Erlend Nondal Olsen (34) landet drømmejobben åtte måneder før han ble ferdig utdannet.

Etter en tiårs-karriere som forskalingssnekker i Skanska måtte til slutt Erlend Nondal Olsen skifte beite grunnet langvarige ryggsmerter. Den daværende 30-åringen valgte å snu skuta tilbake til skolebenken og studenttilværelsen i håp om å kunne videreutvikle seg fra snekker til ingeniør.

— Jeg hadde hørt mange positive omtaler om Fagskolen i Hordaland, og alle jeg snakket med ga tilbakemeldinger om at skolen var vanvittig bra. Jeg vil ikke si det var en vanskelig beslutning for meg å ta, sier Nondal Olsen, som gjennomførte to år mellom 2016 og 2018 i byggfag.

Storfornøyd med utdannelsen

Utdanningen var et springbrett for 34-åringen, som hele åtte måneder før han var ferdig utdannet fikk jobbtilbud som avdelingsingeniør i Statens Vegvesen.

— Da jeg var student på Fagskolen i Hordaland var jeg aktiv på Finn, og fikk i november 2017 umiddelbar interesse for en stillingsannonse, som jeg søkte på. Like etter ble jeg kalt inn til intervju der jeg fikk spørsmål om tiltredelse. I og med at jeg på den tid fremdeles var student fortalte jeg ikke kunne begynne i stillingen før sommeren året etter – noe som til min glede passet dem helt perfekt. Jeg ble så tilbudt jobben, åtte måneder før min tid på fagskolen var over, sier en stolt Nondal Olsen.

Han forteller at det faglige miljøet på Fagskolen i Hordaland gjorde under for både interesse og personlig utvikling mot drømmejobben som ingeniør.

avatar

Erlend Nondal Olsen

Avdelingsingeniør, Statens Vegvesen

Nyttig samarbeid

— På fagskolen treffes folk med forskjellige bakgrunner, der de aller fleste har jobbet i praktiske yrker tidligere. Det som er så fint med akkurat det, er at alle spørsmål som du måtte lure på kan bli besvart av andre medstudenter, noe som styrker samarbeidet mellom studenter i klassen, samt samarbeidet på tvers av skolen.

Da Nondal Olsen var yngre hadde han et ønske om en aktiv og praktisk anrettet jobb. Han valgte derfor å jobbe i byggebransjen, fordi den nettopp fôret han med praktiske arbeidsoppgaver og fordi bransjen virket spennende.

— Selv om jeg i dag ikke jobber på byggeplassen som før, har jeg fremdeles kontakt med entreprenører og tømrere på byggeplass, der jeg dokumenterer at alt går som det skal, kartlegger løsninger, og følger opp kontrakter. Jeg er veldig fornøyd med utdanningen, og veldig fornøyd med jobben jeg har nå. Det var en liten drøm som gikk i oppfyllelse, avslutter han.

Av Andreas Aguilera Myrvold

Neste artikkel