Home » Karrieremuligheter » Fra fattig student til tek-entreprenør
Karrieremuligheter

Fra fattig student til tek-entreprenør

Profil bilde av Karen Elene Thorsen
Profil bilde av Karen Elene Thorsen
Karen Elene Thorsen, tek- entreprenør Foto: Kristoffer Myhre

Som fersk student i Bergen startet Karen Elene Thorsen (24) innstagramkontoen @fattig.student. Nå har hun også fått på plass appen Sulten, og lever av å formidle oppskrifter.

– Motivasjonen til å starte instagramkontoen var helt klart økonomisk. Jeg så fordelene ved å slutte å kaste mat, og visste at hvis jeg ikke gjorde noe med matbudsjettet mitt, ville jeg ikke klare å betale regningene mine, sier Karen Elene Thorsen. 

Opprinnelig var planen å finne en jobb i Bergen for å spare penger til reiser, men ved å slutte å kaste mat, klarte hun å halvere matbudsjettet hver måned. 

Ville spare

Dermed var ideen til @fattig.student sådd, for med faste menyer ville Thorsen unngå å kaste så mye mat.

– Jeg startet instagramkontoen i håp om å hjelpe andre i samme situasjon. Til å begynne med var det en hobby jeg var litt redd for å dele med andre, og jeg startet den derfor anonymt uten å fortelle at jeg sto bak den, sier hun. 

Etter hvert vokste følgertallet, og hun begynte å drømme om bokutgivelse og app. 

– Likevel tenkte jeg at det kom til å forbli en drøm. Jeg hadde aldri trodd jeg kom til å leve av det slik som jeg gjør i dag, sier hun. 

 hånd med en mobiltelefon
– Jeg ville lage noe for alle og ikke kun meg selv. Tenk så kult å kunne redusere matsvinnet ved hjelp av et tastetrykk, sier Karen Elene Thorsen. Foto: Unsplash

Lanserte app

Tanken på en app kom altså tidlig. Hun syns det var knotete å publisere oppskrifter på instagram, og ønsket at følgerne skulle ha muligheten til å søke opp oppskrifter basert på ingredienser de hadde i kjøleskapet.

– Jeg ville dessuten lage noe for alle og ikke kun meg selv. Tenk så kult å kunne redusere matsvinnet ved hjelp av et tastetrykk, sier hun. 

Tre år senere var drømmen utviklet og Sulten-appen ble lansert. 

– Frem til nylig har jeg stått for alt innholdet, men i løpet av 2022 kommer vi til å ta inn flere store matprofiler. Vi lanserer også appen internasjonalt og jobber med å utvikle enda flere funksjoner som kan hjelpe brukerne med å redusere matsvinn og spare penger, sier hun. 

– Jeg startet instagramkontoen i håp om å hjelpe andre i samme situasjon. Til å begynne med var det en hobby jeg var litt redd for å dele med andre.

Tøff vei

Veien fra fattig student til tek-entreprenær har vært tøff. 

– En ting var å drive for seg selv, men det er noe helt annet å ta inn ansatte, innhente kapital, kommunisere med aksjonærer og konstant passe på at selskapet styres i riktig retning. Jeg hoppet rett inn i en bransje jeg ikke kunne noen ting om fra før, sier hun.

I dag har Thorsen to fulltidsjobber – en med appen og en som influenser. 

– Det er helt klart Sulten-appen jeg jobber mest med, men det er jobben som influenser jeg tjener mest på. Det er altså takket være disse inntektene jeg har hatt muligheten til å bygge opp appen, så jobbene er litt avhengig av hverandre. Det er hardt arbeid og kan være litt overveldende til tider, men jeg er sikker på at det lønner seg i lengden, sier hun.

Tekst: Katrine Andreassen

Neste artikkel