Home » Velg fagutdanning » Faget for deg som er glad i mat
Sponset

Er du interessert i kosthold og ernæring, kreativ og serviceinnstilt? Da kanskje Restaurant- og matfag kan være noe for deg?

Du lærer:

» om kosthold, næringsmidler og ernæring
» tilberedning og servering av mat
» behandling av råvarer, mat og drikke
» om mattradisjoner
» om helsefremmende livsstil og hygiene

Du bør være:

» praktisk anlagt og ha godt håndlag
» kreativ og nøyaktig
» serviceinnstilt

Du kan bli:

» kokk, institusjonskokk eller servitør
» baker eller konditor
» pølsemaker eller kjøttskjærer
» slakter, butikkslakter eller sjømathandler
» fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon

Arbeidssteder:

» hotell- eller restaurantnæringen
» sykehus og helseinstitusjoner
» næringsmiddelindustrien
» bakerier, konditorier eller slakterier
» forretninger som selger ferskvare

Matbransjen og salg/ dagligvarebransjen er et interessant og sikkert karrierevalg.
Les mer på k-o-m.no.

Tekst: Vilbli.no

Neste artikkel